Íme az eredeti mézeskalács recept.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
0,25 dl tej
Fél e.k szódabikarbóna
Fél e.k mézes fűszer
A vajat megolvasztjuk,lisztet átszitáljuk. A liszthez adjuk az összes hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihenni hagyjuk.
Másnap kinyújtjuk,kiszaggatjuk és 175 fokon kb 8 percig sütjük. Ne barnuljon meg! Akkor már kiszáradt.
Cukormázat is készíthetünk rá: 10g tojásfehérjéhez 60g porcukrot keverünk. Uzsonnás zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk a sarkán és tetszőlegesen díszítjük a sütiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése