"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Házi tészta-csusza


A második verzió durumlisztből készült.
Hozzávalók :
20dkg durumliszt
2tojás
Lisztet átszitáljuk, közepébe egy mélyedést készítünk, amibe beleütjük a friss tojásokat. Közepétől indulva keverni kezdjük a tojást és hozzá a lisztet. Mikor villàval nem megy,kézzel gyúrjuk. Ha egynemű, letakarva pihentetjük.
Az atlas géppel én 2-es méretre nyújtottam. Hagytam egy kicsit szikkadni majd kézzel,nagyjábol kocka alakura tépkedtem. Két napig száradt.
Sós vízben kifőztem. Viszonylag gyorsan megfőtt. Nem kell neki annyi idő, mint a boltinak.
Hozzávalók a túrós csuszához:
30dkg kenyérszalonna
30dkg túró
1kis tejföl
A szalonnát kis kockára vágtam,zsírját kisütöttem. A túrót a tejföllel kikevertem,kissé megsóztam. A tésztát először a szalonnával,majd óvatosan a túróval is összeforgattam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése