"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Márványos piskóta-meggyel

 
Ha valami egyszerű, mint a raklap, akkor ez az!
Nem egy "gasztrocsoda", de, ha azonnal kell valami süti, akkor megfelel. Az alapanyagai általában minden konyhában megtalálhatóak, kivéve a színes cukor, de az nem kell feltétlen.
Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 sütőpor
Kakaópor, színes cukor
A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral és a margarinnal. A fehérjét felverjük habnak és óvatosan az előző keverékbe forgatjuk.A lisztet és a sütőport összekeverve hozzáadagoljuk a tésztához és simára keverjük. Egy normál 20*30-as tepsibe sütőpapírt teszünk és a tészta kb 1/3-át kanállal halmokban "belecsapjuk" . A maradék tésztát 2 felé osztjuk. Az egyikhez színes (vattacukor) cukrot kevertem, másikhoz 2 e.k kakaót. Ezt a két színt is szétosztjuk a tepsiben kanalanként úgy, hogy minél színesebb legyen. A tetejét megszórjuk egy üveg vagy 0,5 kg meggyel. Közép meleg sütőben, tűpróbával ellenőrizve készre sütjük.

3 megjegyzés: