"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kedvenc meggyes süti

Anditól vettem ezt a receptet. Tudtam, hogy Nekünk ez nagyon be fog jönni. Bár azt nem sejtettem, hogy nővérem is egyből lecsap a receptre. Sajnos a fotók nem túl jó minőségűek, de ez a süti is Nővéreméknél lakásunk időszakában, egy buli alkalmával készült és pikk-pakk elfogyott.
Hozzávalók:
Tészta:
10dkgmargarin
20dkg liszt
8dkg porcukor
egy csipet sütőpor
1 tojás
Töltelék:
1 cs vanília puding
3dl tej
3 ek cukor
2 pohár tejföl
Egy üveg meggy befőtt.
 Öntet:
1/2 liter meggylé
2 csomag tortazselé.

A lisztet összekeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a margarint.Összegyúrjuk,kis időre hűtőbe tesszük.Ezután 1cm vastagra nyújtjuk,és a kikent tepsibe fektetjük (20*30).
Megfőzzük a vanília pudingot.A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,és ráöntjük a tésztára, majd a tetejére szórjuk a magozott meggybefőttet.
 Előmelegített sütőben 25 percig 175 fokon sütjük.
 A meggy levéből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet,leöntjük vele a meleg süteményt.Lehűtjük és tálaljuk.

5 megjegyzés: