"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Frozen torta

Elég nagy kihívás volt számomra ez a torta,de úgy érzem,nagyon jól sikerült. Volt egy alap elképzelése a szülinaposnak,amiből valahonnan elvettem,mást pedig hozzáraktam. A végeredmény pedig magáért beszél.
A felső szint egy málnás joghurtos torta. Az alsó pedig egy hagyományos gesztenyés torta volt.
Málnás joghurt torta
Vizes piskóta
3 tojás
3 e.k víz
6 e.k cukor
6 e.k liszt
Joghurt krém
400g málnás joghurt
4 dl tejszín
6 lapzselatin 
10 dkg málna
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorra felhabosítjuk,közben hozzáadjuk a vizet.
A lisztet elkeverjük benne,végül a fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Alul sütőpapíros,kis kerek tortaformában,175 fokon kb 20 percig sütjük. Sütő függő,figyelni kell. A lapot 3-ba vágjuk.  A krémhez a joghurtot egy textil pelenkán,szűrőbe téve lecsepegtetjük. A zselatínt beáztatjuk. A joghurtot meglangyosítjuk es a kinyomkodott zselatin lapokat elkeverjük benne. Nem főzzük!!! Közben a jól behűtott 30%-os tejszínt felverjük és a kihűlt joghurthoz keverjük. 
Az egyik lapot visszahelyezzük a karikába. A krém felét rátesszük. Aztán a másik lap,krém másik fele és a harmadik lap. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük.
Mivel burkoltam,így körbe és a tetejére nem a krém,hanem vajkrém került.
Ehhez: 
15 dkg margarin
15 dkg porcukorral 
kikevertem és ezzel vontam be a torta tetejét valamint az oldalát.
N
Burkoláshoz használtam kb 1,5 kg halvány kék és 1 kg fehér tragantot.
Olafhoz egy icipici piros es egy kevés fekete kellett 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése