"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Cukkini szendvics


Itt a strand szezon! Amikor csak tudunk,megyünk Mi is pancsolni. Mindig viszünk valami harapnivalót,mert a 2 és 4 éves nemigen toleralja,ha hosszú ideig kell sorban állni,majd ücsörögve ebédelni,mikor lubickolhatnának is. Ezért a "gyorsan bekapunk valamit és megyünk a vízbe" stratégia működik. Két féle szendvicset csinálok. Az egyik félét tönköly szenvics kenyérből,szendvics sütőben,a másik pedig a család egészséges kedvencét,a cukkini szendvicset. Az ötlet Diától jött,de végül egy teljesen saját összeállítású szendvicsünk lett. Puha,omlós,finom és gyors. A feltéttel millió képp variálható.
Hozzávalók :
25 dkg túró
25 dkg cukkini (zsenge,héjastol,végei nélkül ennyi,nem kell kinyomkodni)
4 tojás
15 dkg zabliszt
5 dkg zabpehely
1 kk. szódabikarbóna
1 gerezd fokhagyma
Kb 2 dl víz

A turmixba beletettem a túrót,a feldarabolt cukkinit, a tojásokat és a fokhagymát. Simára turmixolzam majd a többi hozzávalóval elkevertem. 10 percig pihenni hagytam.
Sütöttem már a háromszög szendvics sütőben és a kontaktgrillben is. Mindkettőben nagyon jó lett.
Az előbbibe sütve 3 e.k tésztát rakunk 1 kockába,kisütjük,majd kettőt megtöltve még visszacsukjuk a sütőbe míg a sajt beleolvad. Mert ugye az sosem marad ki a töltelékek sorából...
Kontakt grillben 2db 5 kanalas mennyiségű lapot sütök amelyből az egyikre pakolom  sonkat,sajtot,stb-t,a másikat ráhajtom és néhány másodpercre összenyomom a grillel.

2 megjegyzés: