"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

"Mástészta" lángos

Lassan egy éve már, hogy kicsit másképp kezdtem el táplálkozni . Néha néha ugyan posztolok a blogon,de akkor is inkább a családnak készített nem reform ételeket. Most íme egy kedvenc az én étkeimből. Egyszerű,gyors,finom,fehérjedús vacsora vagy reggeli. Néha ebéd is. A feltétekkel pedig egy igazi lángos feelinget tudunk varázsolni élesztő és  zsírban csicsogás nélkül. 
Eme szuper recept a "Mástészta" oldalról származik. Egy az egyben,változtatás nélkül.
Hozzávalók:
100 g zabliszt(én nem szeretem,inkább darálom a zabpelyhet )
1 nagy tojás
30 g natúr tejsavó
100 g zsírszegény túró
100 g kefir vagy joghurt
fél tasak sütőpor
0,5 dl víz
2 e.k.útifű maghéj

Feltét:
Fokhagyma
Tejföl
Sajt
Sütéshez: Kókuszolaj
A hozzávalók közül először a szárazakat keverjük el,majd mehet hozzá az összes nedves. Alaposan elkeverjük és kb 15 percig békén hagyjuk. Erre azert van szükség, hogy az utifű maghéj megszívja magát és kissé megemelje a tésztánkat.
Ebből az adagból 3 közepes lángos hozható ki.
Egy serpenyőben 1 kanálnyi kókuszolajat hevítünk, amiben a tészta 1/3-át vizes kanállal kilapítjuk. Kis lángon sütjük,majd  másik oldalával is ezt tesszük.  Vigyázni kell,a protein miatt gyorsan megbarnul,szóval tényleg kis lángot használjunk! !
Ha kisűlt ,nincs más dolgunk,mint megkenni fokhagymás tejföllel és alaposan megszórni reszelt sajttal! Persze a tejfölt kefírre,a zsíros sajtot zsírszegényre cserélheti aki szigorúbb diétát tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése