Tészta:
3 tojás
1nagy tejföl
15e.k cukor
15 e.k liszt
15 e.k kakaópor
3 k.k szódabikarbóna
Meggyzselé:
1 üveg magozott meggy és leve
3 .k cukor
1 cs vanília puding
Csokikrém:
4 dl tej
1 cs csoki puding
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg bevonó massza
Ostyalap
Csillag alakú színes cukor
Köré:
Csoki transzfer fólia
20 dkg csokoládé
A tésztához a hozzávalókat alaposan elkeverjük és 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Én csak az aljára rakok sütőpapírt.Tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A krémhez a csoki pudingot elkeverjük 2 dl tejjel, hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük. A meggy levét leszűrjük, 4 dl-re vízzel kiegészítjük, elkeverjük a pudinggal hozzáadjuk a meggyet és forrásig főzzük
Ha kisült a tészta, gyönyörűen 3 részre lehet vágni. Az elsőt torta tartóra helyezzük, köré tesszük a keretet és megkenjük a csokis krém felével. Jöhet a következő lap és rá a meggyzselé. Majd a harmadik lap. ezután az egész tortát körbekenjük a megmaradt kémmel. (keveset nyomózsákba töltünk és meghagyjuk díszíteni)
Tetszőlegesen sütőpapírra vagy szilikon lapra fektetjük mintával felfelé. (hátul celluxszal összeragasztjuk, mert egy ív nem elég hosszú, így 3 db-ból jön ki). Gyors és határozott mozdulatokkal elkenjük rajta a csokit. Amikor a csoki mattulni kezd, a torta köré illesztjük a csokit a fóliával együtt. Hűtőbe tesszük 10 percre. Utána szépen lehúzható a csokiról a fólia és a minta a tortán marad.
A bevonó masszát keményítős nyújtó deszkán milliméter vékonyra nyújtjuk és ostyalap méretűre vágjuk, majd a tortára helyezzük. Mehet rá az ostyalap, amit körbe nyomunk csillagcsöves nyomózsákból a krémmel. Vigyázzunk, hogy ne nagyon nyomjunk magára az ostyára, csak köré.