"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Az Én rakott krumplim

 
Nincs benne semmi ördögi,csak a leghagyományosabb rakott krumpli egy kis teavajjal. Hogy szaftos legyen.
Hozzávalók:
12 szem krumpli
12 tojás
1 szál kolbász (kb 30cm)
1 nagy tejföl
1 teavaj
Zsemlemorzsa
A krumplit és a tojást sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, karikára vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Egy 20*30as tepsit kikenünk vajjal és körbeszórjuk zsemlemorzsával.
Rétegezzük:krumpli,tojás,kolbász,tojás,krumpli és a tetejére rácsipkedjük a teavajat és egyenletesen rákenjük sóval kikevert tejföl. Forró sütőben, felső pirítással, 180-200fokon barnára sütjük a tetején a tejfölt.