Két dolog miatt is írtam, hogy gyerekeknek:
1 mert kakaóba mártjuk a babapiskótát
2 mert nincs benne nyers tojás
Ez utóbbi fontos számomra. Sosem ettem nyers tojást, de mivel kicsi lányom anyatejjel táplálkozik, ez most még fontosabb.
Hozzávalók:
500g mascarpone
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
200 g babapiskóta
1 adag kávé/kakaó
Porcukor ízlés szerint
10dkg kókuszreszelék
A tejszínt kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a habfixálót és kb 5 dkg porcukrot amivel még tovább verjük. A mascarponét simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kb 10dkg porcukrot. Nincs más hátra, mint ezt a kettőt összekeverni.
Egy jénai tálba rétegezzük: krém, kávéba 1 pillanatra belemártott babapiskóta réteg úgy, hogy felülre krém kerüljön. A tetejét kakaóporral megszórjuk.
A pohárkrémmel ugyanígy járunk el, csak a babapiskótát langyos nesquik kakaóba mártjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és már bűnözhetünk is!
Guszta, nagyon finom lehet! Ezért idegenkedtem én is eddig a tiramisutól mert nyers tojást nem szeretnék enni. Így elkészítve viszont nagyon jó lehet!
VálaszTörlésHát Dia! Nagyon klassz a blogod! Annyira meg tudok éhezni mikor látom a képeket. Szóval: GRATULÁLOK!
VálaszTörlésJó nagy adagot készítettél! Az egyik pohárral nekem jár igaz?
VálaszTörlés