"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Gnocci-tejszínes-szalonnás szósszal

 
Ugyanazzal az anyaghányaddal dolgozom, mint a nudlinál és a gombócnál. Nagyon jó kis étel, érdemes vele szöszölni.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
0,5 kg liszt
2tojás
Szósz:
20dkg szalonna (én az erdélyit szeretem)
0,5 l főzőtejszin
2e.k liszt
Só, bors
A burgonyát kockára vágva megfőzzük, megtörjük, kihűtjük majd tésztává gyúrjuk a liszttel, tojással A tésztából ujjnyi vastag "kígyókat" sodrunk,amiket felvágunk szintén ujjnyira. Eközben már teszünk fel sós vizet forrni, abbab pedig egy forralásig főzzük a tésztát. lecsepegve a következő szószba tesszük:
A szalonnát kockázzuk,zsírját kisütjük. Adunk hozzá 2 e.k lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és mehetnek bele a gombócok.
Reszelt sajttal vagy akár anélkül tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Guszta ! Nagyon finom lehet, még így nem készítettem eddig, de kifogom próbálni mert nagyon csábítóan hangzik !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ínycsiklandóan néz ki:) Imádjuk a nudlit is meg a gnoccit is. Nagyon fincsi lehet ezzel a szósszal.

    VálaszTörlés