"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Virslis "brassói"


 
Férjem mindene a brassói. Egyik nap azt volt kedvem készíteni, de boltba menni nem...  Virsli volt otthon, gondoltam készítek egy olcsóbb változatot hamis brassói néven. De közben rájöttem, hogy egy fikarcnyival sem olcsóbb a virsli, mint a hús.
Hozzávalók:
Olaj
20 dkg húsos szalonna
1 hagyma
5-6 szár virsli 1 kg krumpli
3 gerezd fokhagyma
A hagymát feldaraboljuk(nem kell finomra) és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, kisütjük. Ha kész mehet bele a karika virsli amivel csak egyet pirítunk rajta. A krumplit meghámozva, kockára vágva olajban kisütjük és a húsos részhez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal,  fokhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése