"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Epres piskóta szelet

 
Hozzávalók :
4 tojás
4 e.k.liszt
4e.k. cukor
1 e.k kakó
Krém
4 dl tej
4 e.k liszt
4 tojás sárga
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 kiskanál fahéj
30-40 dkg eper
 A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a cukor 1/3-át. A sárgájákat habosra keverjük a 2/3-ad cukorral, óvatosan beleforgatjuk a habot, majd a lisztet. Nagy gáztepsi hátuljára sütőpapírt teszünk, a tészta felét szétkenjük rajta. A másik feléhez kakaóport adunk, simára keverjük és "összefirkáljuk" vele a tésztát. Közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha megsült, 3 egyforma téglalapra vágjuk.
A krémhez a tojássárgát a liszttel és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Gőz fölött a többi tejet lassan hozzáadva krémmé főzzük, beleszórjuk a fahéjat. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk. Ezzel kenjük meg a tésztát, sorba rakjuk eperrel úgy, hogy azt bele nyomkodjuk a krémbe. + tészta+krém+eper+tészta+krém és az utolsó réteg epret már nem nyomjuk bele.
Tejszínhabbal a legfinomabb.
(Nekem nagyon tömény volt a krém. Szerintem fele margarin és cukor is elég lenne)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése