"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Medvehagymás sajtfánk

 
Ez a sós harapnivaló már egyszer szerepel a blogomon, de más ízesítéssel. Ezt most leginkább
a medvehagyma miatt teszem fel. Ezt a fűszert a Fűszerkuckó -tól kaptam. Csodálatos fűszerekkel, extrém kínálattal rendelkeznek. Én csak ámultam és bámultam mikor először jártam ott. Az ajándék fűszerek mellett nem keveset vásároltam, mert onnan üres kézzel nem lehet kijönni...
Hozzávalók:
2,5 dl tej
8 dkg margarin
16 dkg finomliszt
3 tojás + 1 a kenéshez
12 dkg trappista sajt+ a tetejére
mokkáskanál sütőpor
ízlés szerint medvehagyma
A tejet felforraljuk,bele tesszük a vajat, sót, lisztet, tűzön gyorsan keverni. Ha lehúztuk a tűzről mehet bele a tojás és a maradék hozzávaló.
Vizes kanállal sütőpapíros tepsibe szaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és már sülthet is.

8 megjegyzés:

  1. Ehhez hasonló pogit ismerek amit így kell készíteni, nagyon guszta lett és gondolom a medvehagyma jó ízt adott neki./sajnos még nem használtam medvehagymát, pedig annyi blogon látom hogy milyen jókat lehet készíteni belőle.

    VálaszTörlés
  2. Éva! Gyorsan próbáld ki a medvehagymát, ha még lehet kapni. Utána már nem tudsz leszokni róla :)


    Dia! Vittem a recepted. Ugy látom ez egy gyors sütike. :))

    VálaszTörlés
  3. Viki nagyon gyors tényleg. 5 perc+ a sütés

    VálaszTörlés
  4. Hogy vagy Dia?

    Szuper lett a fánk! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kis guszták, biztos finomak!

    VálaszTörlés
  6. Jó kis recept, tetszik!
    Egyébként hogy vagytok???

    VálaszTörlés
  7. Juci, Ami köszönöm kérdéseteket. Most már teljesen jól vagyok. Élvezem a babavárás minden percét.

    VálaszTörlés