"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kivis-joghurtos torta

Csak úgy. Mert kellett egy desszert. Hát ez lett belőle. Gyorsan elkészül, de bizony egy éjszakát várni kell rá, hogy megdermedjen teljesen.
 
Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz (Győri édes)
12 dkg teavaj
3 nagy doboz natúr joghurt
5 dkg zselatin
5ek cukor
Ízlés szerint gyümölcs, itt 6 kivi
1 cs tortazselé
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük/dolgozzuk a lágy vajjal, majd belenyomkodjuk alaposan egy tortaforma aljába. A zselatint összekeverjük a joghurttal, cukorral és felmelegítjük. Nem forraljuk! Felét a keksz alapra öntjük amit megpakolunk kivivel, ráöntjük a maradékot és arra is kivi karikákat teszünk. A tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, kicsit meghűtjük és a torta közepétől indulva, kifelé haladva elosztjuk a tortán. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kitűnően szeletelhető.

6 megjegyzés:

  1. Csak úgy én is megkóstolnám, nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  2. Ínycsiklandó nagyon, és imádom a kivit.

    VálaszTörlés
  3. A zselatint mint por adtad hozzá a joghurthoz vagy elkészitetted a tasakon feltüntetett leiras szerint?

    VálaszTörlés