"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Egyszerű szilvás morzsasüti

A blogon szereplő morzsasüti testvére ez,egyszerűsítve. Itt a gyümölcsből nem főztem zselét.

Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre apró zabpehely
1,5 bögre tönköly fehérliszt
Fél bögre xilit/eritrit
2 e.k méz
20 dkg vaj
Fél sütőpor
1 csipet só
1 t.k fahéj
Fél tk őrőlt gyömbér

1 kg szilva
1 e.k fahéj

A szilvát megmosom,felezem,majd harmadolom és fahéjjal megszórom.

A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütőpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. Ràsimítjuk a szilvát,rámorzsoljuk a maradék tészta részt. Kissé lenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.


1 megjegyzés:

  1. Ötletes és gyors recept, finom egyben :) Elkészítettem és nagy sikere volt!
    https://www.ujsagomat.hu/tesco/

    VálaszTörlés