"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Rákóczi túrós "R" verzió

"R",mint reform...egészségesebb... Ez általában fehér liszt és finomított cukor menteset jelent a blogomon. Van hogy liszt és bármilyen édesítő mentes. Van hogy ch csökkentett... Van,hogy nyers,vegán,stb... Bármit kipróbálok ami a szerveztenek jobb lehet,mint a hagyományos étkezés. Persze nem mindenkinek jön be minden. Ki-ki szemezgessen a számára megfelelő receptek közül. Nem vagyok szakember sem dietetikus! Csak egy Feleség,egy Anya aki a legjobbat akarja a család asztalára tenni és aki a sport mellett igyekszik egészségesen táplálkozni.
Ezennel egy "R" rákóczi túrós,tökéletesre fejlesztett receptjét osztom meg Veletek! Vigyázat! Gyorsan fogy és nem lehet abbahagyni! Általában kis családomnak 20x20-as tepsiben sütök,mert elég annyi,de ebből nem! Ebből kell a nagy tepsi!

Hozzávalók (25x35-ös tepsi):
10dkg darált kókusz
10 dkg darált zabpehely
10 dkg darált zabkorpa (zabbal helyettesíthető akár részben v egészben)
8 dkg xilit/eritrit
1 cs sütőpor vagy 1kk szódabikarbóna
8 dkg kókuszzsír
2 tojás
1 e.k tejföl
Túrós rész
75 dkg túró
1e.k folyékony édesítő
1 nagy citrom héja
4 tojás sárgája
Kenni:
1 bébiételes üvegnyi sárgabarack lekvár
Hab:
4 tojásfehérje
2 dkg xilit / eritrit
2 e.k lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapíron kinyújtjuk, kézzel itt ott rásegítve, igazítva.
A túrós rész hozzávalóit összeturmixoljuk és a tésztára simítjuk. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük. Látni fogjuk, ha a túró megsült. Az utolsó 5 percben felverjük a tojáshabot, végén hozzáadva a "cukrot" és a lekvárt. A tepsit kivesszük, a túróra kenjük a lekvárt majd a habot vagy csillagcsöves zsákból rányomjuk, vagy egyszerűen rákenjük. Nálam mindkét verzió készült már.
5 percig 180 fokon, majd 150 fokon kb negyed óráig sütjük. A habot ha kisse megnyomkojduk, nem ragad és rugalmas. Ekkor kész. Sütőben hagyjuk kihűlni.
(Második adag,hab csak rákenve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése