"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Egy tészta-három féle tekercs

A zab és a túró jó barátunk. Ha egy recept mindkettőt tartalmazza,az csak jó lehet. Rostban és fehérjében gazdag. Laktató és egészséges. Jó esetben finom is ;-). Az itt látható tekercsekre mindez jellemző! Próbáljátok ki!
Két adagot készítettem. Előszőr a kakaósat. Nagyon ízlett az egész családnak így más ízesítéssel is gyorsan készítettem egy adagot. Az utóbbit 2 felé osztottam. Fele pizzás,fele szilvalekváros lett.
Hozzávalók alap tészta:
25 dkg túró
16 dkg zabliszt
5 dkg búzasikér
40 g kókuszzsír
1 k.k sütőpor
Csipet só
0.5 dl víz
Kenéshez:
1 tojássárgája
1 k.k tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk,kör alakúra nyújtjuk és megkenjük/megszórjuk a töltelékkel.
Pizzásnál: (fél adag tésztához való)
2 e.k tejfől
2 e.k fűszeres paradicsom szósz
Ízlés szerint sajt
Pizza szeletelővel negyedeljük, majd harmadoljuk, így 12 cikk lesz. Kívülről indulva feltekerjük.
Kakóshoz: (egész adag tésztához)
2 dkg kókuszolaj
4dkg kakaó
7 dkg xilit
Felolvasztjuk a kókuszzsírt és elkeverjük a többi hozzávalóval, majd a kör alakúra nyújtott tésztára kenjük. Úgy, szeleteljük,tekerjük, mint az előzőt.
Szilvalakváros:
Házi cukormentes szilvalekvár
1 k.k útifű maghéj
Lekvárral megkenjük a tésztát és megszórjuk a maghéjjal vagy eleve kikeverjük a lekvárt és az útifű maghéjat. Persze erre csak akkor van szükség, ha nem elég sűrű a lekvárunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése