"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Clafoutis liszt nélkül


NoCarb rostmix tesztelésem következő állomása ez a villámgyors és nagyon finom desszert. 5 perc alatt összedobható,a sütést kell csak kivárni.
Szénhidrát tartalma elenyésző,glutén mentes,rostban gazdag finomság.
Hozzávalók :
4 tojás
10 dkg xilit
6 dkg olvasztott kókuszzsír
2 dkg NoCarb rostmix
2 dkg tápióka keményítő
2 dl tejszín
0.5 dl tej (vagy lehet 2.5 dl tej,tejszín nélkül)
50 dkg cseresznye

A tojást kikeverjük a xilittel,hozzácsorgatjuk a kókuszzsírt. A rostmixet és a keményítőt simára keverjük benne,végül a tejet is hozzáadjuk.
Kerámia pite formát kikenünk vékonyan kókuszzsírral,beleöntjük a masszát és rászórjuk a magozott gyümölcsöt.
Langyos sütőbe toljuk. (A forróban elrepedne a forma)
170 fokon sütjük. Akkor jó,ha már nem remeg megmozgatva. Ez kb 30-40 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése