"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Aranygaluska NoCarb módra

Az igazira megszólalásig hasonlító aranygaluskát készítettem. Két alapvető különbség van mégis az eredeti és ez között :
Szénhidrát tartalma elenyésző ennek
Sokkal laktatóbb
Hozzávalók :
70g túró
3 tojás
50 g xilit 
60 g olv.kókuszolaj 
1 citrom reszelt héja 
0.5 dl tej
20 g élesztő 
10 g méz
90 g NoCarb rostmix 
Szóráshoz:
20g olv.kókuszolaj 
50g darált dió
40 g xilit 
Sodóhoz:(én nagyon sokat teszek rá)
6 dl tej
3 tojás sárgája 
1 e.k folyékony édesítő 
1 vaníliarúd
1 k.k. konjak liszt
A tejet a mézzel összemelegìtjük és az élesztőt belemorzsoljuk. Langyos helyen felfuttatjuk. A többi hozzávalót - a nedvesekkel kezdve- összekeverjük,majd az élesztős tejjel összegyúrjuk. Kb 20 percig hagyjuk langyos helyen pihenni. A diót összekeverjük a xilittel. A kókuszzsírt megolvasztjuk. Kb 15x15-ös tetsit kókuszzsírral kikenünk. A tésztából diónyi darabokat teszünk szellősen egymás mellé a tepsibe. Nem kell pontos geometriai alakzatokat formálni... Megkenjük az olvasztott  kókuszzsírral és megszórjuk a dióval. Ha maradt ki még tészta,a tetejére pakoljuk és ugyanúgy kenjük,szórjuk. 170 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Sodóhoz a tejet elkeverjük a tojássárgájával,édesítővel,vanília kikapart magjaival és kis lángon,kevergetve felmelegítjük míg elkezd sűrűsödni. (Khmmm...ennyi tejjel nemigen látványos) Hozzáadjük a konjak lisztet,tovàbb kevergetve néhány percig még forráspont alatt tartjuk .
A galuskákat külön szedve,vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése