"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Stefánia vagdalt

Nagyon szeretjük a fasírtot. És a főtt tojást is. Ez a kompozíció így duplán bejön Nekünk. Nem mellesleg azért gyorsabb is az őzgerincbe simítani a húst, mint kigombócolni.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertés lapocka
2+6 tojás
Zsemlemorzsa
Pirospaprika
Só, Bors
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma 
A darált hóst elkeverjük a fenti hozzávalókkal(hagymák reszelve). Fűszert ennél az ételnél tényleg nem lehet mennyiségre meghatározni. Mi fűszeresen eszünk, így néha kerül bele 1 e.k Erős Pista is. Én áztatott zsemle helyett zsemlemorzsát rakok mindig bele annyit, hogy masszív állagot kapjak.
6 tojást sós vízbe teszünk és forrástól számított 10 percig főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, végeiket egyenesre levágjuk, hogy össze tudjuk passzintani őket.
Őzgerinc formát kizsírozunk, zsemlemorzsázunk és az aljába simítjuk a hús felét. erre tesszük"hosszában" a tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Alufóliával letakarva, 180 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és színt adunk neki.
Bármilyen főzelékhez, majonézes salátához, krumplipüréhez vagy akár egy szendvicsbe megállja a helyét.
Én éppen tökfőzelékhez készítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése