"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Babaváró torta, narancsos-csokoládé

Mely nap is lehetne szebb,egy babaváró torta publikálására,mint az,amikor az illető kisember megérkezett?!
Isten hozott a nagyvilágban,Drága Aliz!!!!

Szóval történt,hogy meghívást kaptam ebbe a buliba,melyet örömmel fogadtam. Mivel nem akartam üres kézzel menni,vállaltam az ünnepeltek tortáját. Rendeltem hozza kiszúrókat és izgatottat vártam,hogy elkészítsem életem első babaváró tortáját.
Tészta:
200 g cukor+ 80 g a habba
320 g liszt
30g kakaó
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
Locsolni 1narancs leve
Csoki krém:
4dl tej
1csoki puding
12,5dkg margarin
12,5dkg porcukor
Narancs zselé:
4dl narancslé
1narancs reszelt héja
1vanília puding
4e.k cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval felverjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. Az olajat, sárgáját,tejet habverővel egyneművé keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet,kakaót,sütőport és habverővel ezt is kikeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a habot is. 26-os tortakarika aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, felhúzzuk az oldalán és 180fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácsra borítjuk, kihűtjük, 3-ba vágjuk.
Közben a krém is készül. A csoki pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A narancslét a vanília pudinggal és cukorral, narancs héjjal felfőzzük. Kihűtjük ezeket.
A torta lapokat meglocsoljuk a narancs levével.
A kihűlt csokipudinghoz kanalanként adagoljuk a vajat részt és simára keverjük.
Ha minden megvan,két habzsákba vagy kivágott sarkú zacskóba toltjuk a csokis és a narancsos krémet. A tésztán körkörösen nyomunk felváltva a kétféle krémből csíkokat. A következő emeleten is megismételjük. A tetejét, és körbe,csokikrémmel vonjuk be.

Fondantból előző este kiszúrtam a formákat,kivágtam a betűket. Kb 50dkg-ot kinyújtottam a torta magassága 2x+26. Bevontam a tortat,körbe egyenletesen levágtam,miután mindenhol ráigazítottam a tortára. Egy kisebb db rózsaszín bevonóból akkora "kígyót sodortam,ami körbeéri a tortát. Odaragasztottam és mintázóval megnyomkodtam. A kiszúrt babás mintákat vízzel ragasztottam a tortára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése