"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Csirkemell saláta

 
Kedvenc salátánkat sűrűn esszük mióta barátnőm csinált Nekünk egyszer. Kiváló előételnek
, vacsorának, de csak, ha éppen nem tudunk mit kezdeni egy grill csirke száraz mellével, akkor ehhez hasznosíthatjuk.
Most két félét készítettem, mert sok csirkemellem volt, a lényeg a zöldes szinű.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
2 kígyó uborka
1 tejföl
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Só, bors 
0,5kg szendvics kenyér
A mellett megfőzzük, megsütjük vagy csak leszedjük az egész grill csirkéről és csíkokra vágjuk. Az uborkát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. A hagymákat lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Az uborkát kinyomkodva a hússal és tejföllel összekeverjük.
Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.

A másik salátába került ízlés szerint:
csemegeuborka
csirkemell
hagyma
főtt tojás
reszelt sajt

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom lehet így pirítóssal! Szerintem tálkákba téve friss pékárúval pld. kiflivel is nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, bár az sajnálatos hogy nálunk sosem marad meg a csirkemell így ha ezt el akarom készíteni direktben kell hozzá csirkemellett grilleznem. De sebaj, szerintem megéri fáradozni vele.

    VálaszTörlés
  3. Hű, de megkívántam! :)) Tojásos-savanyús változatban én is szoktam, az uborkás viszont új, ki fogom próbálni, köszi! :)

    VálaszTörlés