"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Jolika almása

 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tej
1 citrom héja
1 sütőpor
1 kg alma
Fahéj
Tetejére 1 tojás
Az almát megpucoljuk, lereszeljük a nagy lyukú reszelőn és állni hagyjuk.
Eközben a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Először a margarint a liszttel morzsoljuk, de utána mehet minden. A lényeg, hogy gyorsan. Ne olvadjon fel a kéz melegétől a margarin.Az alma levét kifacsarjuk. Normál méretű tepsibe sütőpapírt fektetünk és a tészta felét kinyújtjuk a tepsi méretére, belehelyezzük. Rárakjuk az alma tölteléket és a másik tepsi méretőre kinyújtott tésztát. A tetejét megszurkáljuk, tojással megkenjük és a sütőben szép barnára sütjük 180 fokon. Porcukorral meghintve tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Gazdag almás, micsoda szeletek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta a sütid! Így az igazi mikor a töltelék vastagabb mint a tészta!

    VálaszTörlés
  3. Imádom az almásat egyik nagy kedvenc. Igazán szép szeletek

    VálaszTörlés