"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Bazsalikomos csirkecomb friss salátával

 
Hozzávalók:
1 kg filézett csirkecomb
1 marék friss bazsalikom
Ketchup
Só, bors
4 gerezd fokhagyma
Salátához:
1 kis fej káposzta
3 paradicsom
1 uborka
1-2 répa
1 hagyma
Olajbogyó
Öntet:
2 kis joghurt
2 e.k tejföl
2 gerezd fokhagyma
Só, bor
A combokat sózzuk, borsozzuk és ketchuppal "összerajzoljuk". Szétkenjük rajta körbe, sütőzacskóba tesszük, beleszórjuk az összeaprított bazsalikomot és fokhagymát. A zacskót lezárjuk, tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk 5-6 helyen, bekapcsoljuk 180 fokra a sütőt és betesszük. 1 órát sülhet, addig nem is kell vele foglalkozni.
Közben a salátához a káposztát apróra, a hagymát félkarikára, az uborkát csíkokra, paradicsomot kockára vágjuk, répát lereszeljük.
Mindezeket megsózva egy olyan tálba félre tesszük, ami szűrős és le tud csepegni a felesleges lé.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és zúzott fokhagymát adunk hozzá.
Mikor letelt a hús 1 órája, a zacsit kivágjuk rajta és felső pirításon adunk nekik egy kis színt.
A salátára öntetet és olajbogyót téve tálaljuk.

1 megjegyzés: