"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Új dimenzós paprikáskrumpli

A név a Férjem találmánya. "Előttem" Ő nem ismerte a paprikás krumpli ezen változatát borsóval és apró galuskával. Azóta csak ilyet kér, hagyományosat nem. Egy egyszerű étel, kicsit új köntösben.
 
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 szál házi füstölt kolbász
Olaj
1 hagyma
Pirospaprika
2-3 marék zöldborsó
Só, bors
Galuskához:
2 db tojás
Liszt
Víz
2 e.k tejföl
A burgonyát megpucoljuk, hosszában cikkekre vágjuk. Az itt leírt módon pörkölt alapot készítünk.Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor félpuhára párolódott, beletesszük a karika kolbász és a borsót, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük. Valószínű kell még hozzá víz, hogy jó szaftos legyen.
A galuskát is elkészítjük ÍGY. Amikor elzártuk a paprikás krumpli alatt a gázt, összekeverjük a galuskával. Házi savanyúsággal, friss kenyérrel fogyasztjuk.

5 megjegyzés:

  1. Isteni, nagyon kedvemre való lenne

    VálaszTörlés
  2. Én is paprikás krumplit készítettem ma és pont azon gondolkoztam, hogyan lehetne feldobni... megkaptam a választ! :) Legközelebb kipróbálom, én sem ismertem ezt a verziót!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta,én holnap szeretnék főzni paprikás krumplit. Ahogy te csináltad ismerős nekem mert szoktam így készíteni kivéve a zöldborsót, de legközelebb teszek azt is bele.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett! Én is nokedlvel szoktam, de még borsót nem tettem hozzá, legközelebb így készítem.

    VálaszTörlés
  5. Guszta. Én a borsót most kihagynám, az epegörcsöm nem díjazná :)

    VálaszTörlés