"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tejszínes tengeri halfilé

 
 Rántott halat  
szerettem volna enni, de az olajban sütéssel még mindig hadilábon állok, ezért ezt a verziót készítettem. Általában minden karácsonykor készítek ilyet(tavaly kivételesen nem) csak csirkemellből. Most a hal kellett a "szervezetemnek".
Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
2 db tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
25 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
Só, bors
A répás rizshez:
2 bögre rizs
3 kisebb répa
Kevés petrezselyem zöld
A halat lefűszerezzük és mint a rántott dolgokat panírozzuk. Liszt-felvert tojás-reszelt sajtos zsemlemorzsa. A kész szeleteket tepsibe fektetjük. Ha kész leöntjük a tejszínnel, de ha maradt ki tojás akkor tojással kikevert tejszínnel. Előmelegített sütőben annyi ideig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ez olyan 20-30 perc maximum.
Eközben a répát megpucoljuk, kockára vágva vajon megpároljuk egy kis marék petrezselyemmel. Rizst kifőzzük és a répához keverjük. Utólag sózzuk, borsozzuk.
Ahogy azt Öcsém szemléltette az első képen, a rizst hal alakúra formázzuk és úgy tálaljuk :-)

5 megjegyzés:

  1. Juj ez tényleg nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Most ahogy nézem a képet, az én szervezetem is kívánja a halat.

    VálaszTörlés
  3. Vasárnap nálunk is hasonló volt az ebéd. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  4. Egyszerű, finom, mi kell még?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki ez is, mint minden itt a blogban. Nagyon ügyi vagy! :) Zsuzsci

    VálaszTörlés