"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Nocarb vargabéles


Régóta szemeztem ezzel a tésztával már,de valahogy mindig elfelejtettem venni. Most kaptam egy kedves ismerőstől akivel együtt sportolunk. Hát itt volt a remek alkalom,hogy kipróbáljam.
Hozzávalók:
1 cs NoCarb angyalhaj tészta
30 dkg túró
70 g görög joghurt
3 tojás
1 citrom héja
12 dkg xilit
1 k.k vanília kivonat
50 g mazsola
A tésztát folyó víz alatt,tésztaszürőben alaposan kiöblítjük.  Vizet forralunk,ebbe téve pár percig főzzük,majd újra jól kiöblítjük.
A mazsolát forró vízben beáztatjuk. A fehérjét habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük,beletesszük a mazsolát,a tésztát és végül a fehérje habot is beleforgatjuk. 30*20-as sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokon addig sütjük míg szép barnás színe lesz.
Jól sikerűlt,eszik a gyerekek is,állagra is megfelelő, de nekem nem jött be ez az ízvilág....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése