Konyhámban készült első ételem!!!! :-))) Hihetetlen volt végre újra főzni. Főleg a saját konyhámban, ami már nem csak akkora, hogy meg tudok benne magam körül fordulni, hanem igenis sétálni kell, ha a hűtőből teszek valamit a sütőbe...
Nem szerettem soha a sütőtököt. Ha gyerekem lesz, nem is tudom, hogy fogom etetni vele
, ha az illatát sem bírom.... Na gondoltam Én, majd most megszeretem. Jó hagymásan, fűszeresen! Aki szereti a sütőtököt, annak ízlett. Engem így sem tudott meggyőzni :-)
Nikinél pedig nagyon megtetszett.
Na, de a borzaska!
Biankáékkal mentünk a kedvenc éttermükbe, mikor először ettem ilyet. Nagyon bejött. Most jutottam el odáig, hogy készítettem is. Biztosan nem utoljára...
Hozzávalók a tökhöz:
1 sütőtök (kb 1 kg egészben)
4 lilahagyma
1 marék kakukkfű
Só, bors, bazsalikom
A borzaskához:
3 csirkemell
4 közepes burgonya
3 tojás
Liszt, amennyit felvesz
Só, bors
Sütéshez olaj
Tetejére reszelt sajt és tejföl
A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, lila hagymát pucolva felnegyedeljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, rétegezzük bele a tököt, fűszereket, hagymát, majd a tetejére teavajat szeleteljünk. Fóliával letakarva, fél dl vizet alá öntve 20 percig pároljuk, utána pedig a kellő puhaság eléréséig fólia nélkül süssük. Nekem 20 perc volt, 200 fokon.
A borzashoz a burgonyát megpucoljuk, mossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljünk. Összedolgozzuk a tojással, sóval.borssal, liszttel, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A csirkemellet szeletbe vágjuk, kiklopfoljuk, ízesítjük. Közben olajat hevítünk serpenyőben. A húst lisztbe, ezután masszába mártva a forró olajban kisütjük.
Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.