Hozzávalók:
500 g spagetti
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg kolbász
4 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt sajt
2 tojás+4 tojássárgája
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1/2 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
10 dkg vaj
2 evőkanál törkölypálinka
20 dkg füstölt sajt
2 tojás+4 tojássárgája
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1/2 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
10 dkg vaj
2 evőkanál törkölypálinka
Mikor Biankáék jöttek, akkor akartam elkészíteni vasárnap ebédre, de a strand közbeszólt. Így másnap lett csak belőle vacsora.
A tésztának vizet forralunk és kifőzzük benne a spagettit.
Addig előkészítjük a szénégető hozzávalókat. Szalonnát felkockázzuk, kolbászt félkarikára vágjuk, fokhagymát megpucoljuk-összezúzzuk, sajtot lereszeljük. Egy mérőedénybe összekeverjük a tejszínt, tojást és a sárgájákat, fele sajtot majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A vajat felolvasztjuk, a szalonnát 5 perc alatt pörcösre pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt egy forralásig, utána mehet bele fokhagyma. Illatosra pirítjuk és hozzáöntjük a 2 kanál pálinkát. Hirtelen elsistereg az alkohol, addig pedig keverjük bőszen, majd húzzuk le a tűzről. A kifőtt tésztát beleszedjük 2 merőkanál tészta lével, visszatesszük a tűzre, hozzálöttyentjük a tejszínes tojást és aktív keverés mellett összeforraljuk. Sajttal szórva tálaljuk.