"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tepsis tarjás-krumpli

 
Hozzávalók:
1 kg sertés tarja
1,5kg krumpli
2 fej hagyma
1cs szeletelt bacon (kihagyható)
Só, bors, mustár
Kevés olaj
Hétvégén készítettem. Nem igényel nagy munkát, de igazán férfibarát étel. Na, mondjuk Én sem vetem meg!
A tarját vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és mustárral megkenjük. Krumplit megpucoljuk, mossuk és kb 1cm vastagra karikázzuk. A hagymát pucoljuk, félkarikára vágjuk.
Egy nagy tepsi alját megkenjük olajjal és a krumplit elosztjuk szépen benne. Sózzuk, tetejére fektetjük a tarját, megszórjuk hagymával, beterítjük baconnel és öntünk alá egy decinyi vizet.
A tepsit lefedjük alufóliával és 200 fokon, légkeverésen 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és ellenőrzés mellett felső pirítással színt adunk a husinak.
Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk