Hozzávalók :
Mákpiskóta
3 tojás
3 e.k xilit
6 e.k (oliva)olaj
1 citrom héja
6 e.k darált mák
1 k.k. sütőpor
Zabpiskóta
2 tojás
2 e.k xilit
4 e.k olaj
1 citrom héja
4 e.k darált zabpehely
2/3 k.k sütőpor
Alma töltelék:
6 savanykás alma
1 k.k fahéj
Vanília krém:
4 dl tej
50g puding
4 e.k xilit
20 dkg vaj
A piskótához a fehérjét habbá verem egy csepp citromlével. A végén hozzáadjuk a xilitet, a tojássárgáját majd az olajat. Kivesszük a habverő alól és a sütőporos, citromhéjas mákot is óvatosan belekeverjük. A 8 szeletes tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát, amit a keret széléig felhúzunk. 170 fokon kb 30 percig sütjük. A zabpelyhessel is így járunk el.
Az almát hámozzuk, reszeljük, megpároljuk, fahéjjal ízesítjük.
A krémhez a pudingot elkeverjük a tejjel,xilittel és besűrítjük. A vajat kihabosítva a kihűlt krémhez keverjük.
A tortalapok csodásan vághatóak 3 és két lapra, bonyodalom nélkül. Összerakjuk:mákos lap-krém-zabos lap-alma-mákos lap-krém-zabos lap-alma-mákos lap,majd a tetejét és körbe bevonjuk a maradék 1/3 krémmel. Darált mákkal díszítettem.