"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Eltűnésem oka

Igen! Már volt aki rákérdezett. Valóban azért nem jöttem, mert nem tudtam... Kis "Szezámmagunk" aki ma 12 hetes és 4 napos nem tolerálja, ha étel és illatok közelében vagyok. Hmm, sajnos ez van. Most Ő élvez prioritást :-) .
Hetekig a zöld banánon kívül semmit nem ettem, úgyhogy nagy ínyenc lesz :-)

Kép innen:http://www.google.hu/images?hl=hu&q=terhess%C3%A9gi+teszt&pdl=300&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=608

Brokkolis csirkemell

Egy végtelenül egyszerű, de ízvilágában annál különlegesebb étel ez. Férjem kedvenc fűszere a bazsalikom, amely ezt húst is feldobja. A zöld brokkolihoz, gondoltam "jól áll" a zöld bazsalikom. Nem tévedtem. Vendégváráshoz is kitűnő étel. Nem kell sokat vesződni Vele, csak összerakni és míg sül, készülhet a többi étel. 
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
50dkg brokkoli
1 marék friss bazsalikom
20 dkg sajt
Só, bors
Kevés vaj 
 
Sós vizet forralunk, amiben a brokkolit előfőzzük.
A csirkemellet szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Nem szükséges elősütni, de, ha valaki ragaszkodik hozzá, serpenyőben, forró vajon hirtelen mindkét oldalát 1-1 perc alatt megpiríthatja).
Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük egymás mellé a húsokat. Megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikommal, ráhalmozunk a leszűrt brokkoliból, annyit, amennyi csak ráfér és reszelt sajttal befedjük. Közepes hőfokon kb fél óráig sütjük. 
Én rizzsel tálaltam, de burgonyapürével, petrezselymes vagy sült krumplival is tökéletes az összhang.

Sóska tükörtojással

 
A főfőfőfő kedvenc! Ennél jobb étel a világon nincs! Tudom, sokan nem értetek egyet Velem, de mit tegyek, ha imádom? Szerencsére Férjem is megeszi, de még nagyobb szerencse, hogy Neki nem a kedvence, így nem eszi meg mindet előlem :-)
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 kg sóska vagy 2*250 g mirelit sóska
Liszt
Tej
 (kb 1 liter)
Csipet só
Cukor
6 szem burgonya
Tojás ízlés szerint
Ha friss sóskával dolgozunk, akkor először megpucoljuk. A levelet az ere mentén félbe hajtjuk és az ér kilógó végét megfogva, kitépjük azt. Így gyakorlatilag 2 fél sóskalevél marad a kezünkben. Az sem baj, ha a vége egyben marad, mert akkor biztos elég zsenge.
Egy nagyobb lábasba tesszük az olajat és a sóskát. Fagyasztott esetén nem engedem ki előre, a tűzön úgyis kiolvad. Megdinszteljük, míg teljes egynemű, sötétzöld pépet kapunk. Ezt megszórjuk annyi liszttel, hogy pontosan befedje mindenhol. Összekeverjük csomómentesre és felöntjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó legyen, ugyanis, ha hűl, sűrűsödni fog. Hozzáadjuk a sót, majd a cukrot. Ez utóbbit mindenki ízlésére bízom. Először 5 kanállal tegyünk, keverjük addig míg feloldódik és megkóstoljuk, ha kell (márpedig kell), adunk hozzá még cukrot.. A lényeg, hogy a sóska savas ízét teljesen "eltakarja". Ne legyen túl édes a végkifejlet.
Kockára vágott főtt burgonyával és tükörtojással fogyasztjuk.