Egy időben nagy kedvencünk volt ez a liszt nélküli édesség. Hetente 2x is elkészítettem. Azóta kissé elfelejtettük, de most újra előkerült a recept. Készülhet torta- vagy muffin formában is. Mindkettőből jó sül ki ;-)
Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg xilit/eritrit
1 nagy doboz (pilos) görög joghurt
4 tojás
1 dl olaj (ez az eredeti recepthez képest kevesebb, de lehet még csökkenteni)
15 dkg mák (egész vagy felesben egész és darált)
1 citrom reszelt héja
A túrót a joghurttal, tojással összeturmixoljuk. A mák kivételével belekeverjük a többi hozzávalót. Kettévesszük a masszát és az egyikbe belekeverjük a mákot. Szilikon tortaformába adagoljuk kis merőkanállal. Egy kanál fehér közepébe egy kanál mákos massza. Annak közepébe újra fehér és így tovább míg el nem fogy mindkettő. Nem kell simítgatni, egyengetni, rázogatni. Az a jó, ha magától terül el. 160 fokos sütőben 50 percig sütjük, Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.Muffin formába nem csíkozzuk. Csak egy adag fehér masszát, közepébe pedig egy adag mákosat teszünk.