"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

NoCarb hókifli

Mennyei diétás hókiflit készítettem hétvégén liszt és cukor nélkül. Diós volt az első áldozat,de karácsonyig készül még mákos, meggyes, lekváros, gesztenyés is.
Hozzávalók:
90g rostmix
0,25 dl tej
6 dkg xilit/eritrit
30 g olvasztott kókuszszír
3 tojás
Fél cs sütőpor
Csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük.
Felét kifli formájúra gyártottam,ehhez pedig egy kört nyújtottam,8 cikkbe vágtam,tölteléket tettem rá és feltekertem. A másik módhoz hosszú és kb 10 cm széles csíkot nyújtottam. A hosszabb oldalára halmoztan a tölteléket,feltekertem szorosan és 4-5 cm-es darabokra vágtam.
 Sütőpapíros tepsin,180 fokon sütöttem majd darált xilitbe forgattam. Teljesen kihűtöttem és csak utána tettem dobozba.
Dió töltelék:
25 dkg darált dió
0,5-1 dl tej
Fél citrom reszelt héja
10 dkg xiilt/eritrit
Mazsola ízlés szerint
Felfőzzük a diót a tejjel és édesítővel,majd a tűzről levéve belekeverjük a citromot és a mazsolát. (Ebből a mennyiségből jut a gyerekeknek is csipegetni való ;-) )