"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Rakott padlizsán

Hozzávalók:
1 arasznyi hosszú,kövér padlizsán
3nagy paradicsom
2lilahagyma
1kaliforniai paprika
50dkg darált hús
1 hagyma
2marék rizs
1tojás
1nagy tejföl
Só,bors,kakukkfű
Reszelt sajt
A padlizsánt alaposan megmostam és vékony karikára vágva lesóztam. Paradicsomot,paprikát,hagymát felkarikáztam. Rizst megfőztem.
Húst a fonomra vágott hagymán megpirítottam, fűszereztem sóval,borssal, kakukkfűvel,hozzákevertem a rizst és a tojást. Kivajazott közepes tepsibe rétegeztem. Padlizsán,paradicsom,hagyma,paprika,kakukkfű,hús,paradicsom,paprika,hagyma,padlizsán, tejfől,reszelt sajt. Sütőbe toltam és kb fél óra alatt összesütöttem.



 



Babos egytál étel



Kép alapján nem mond sokat ez az étel. Viszont megkóstolva abbahagyhatatlan. Sok zöldség,a marhahús íze,kakukkfűvel kombináva. Mennyei! És nem mellesleg laktató.
Hozzávalók :
50dkg darált marhahús
5 szál répa
1 fehérrépa
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
8szem krumpli
1 HF sűrített paradicsom
4 piros paprika
1arasznyi kolbász
Só, bors, kakukkfű
2konzerv bab
 Először a marhahúst egy nagyon kevés olajon és a finomra vágott hagymán megpirítjuk.
A zöldségeket megpucoljuk,megmossuk. Répát,gyökeret,paprikát,kolbászt karikázzuk,krumplit kockázzuk. Hozzáadunk minden zöldséget és tovább piritjuk együtt. Ha félig puha a répa,a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagymát is hozzàadjuk. Egy "forrás" után felöntjük a sűrített paradicsommal,fűszerezzük. Addig fözzük,míg minden puha lesz. Ekkor hozzákeverjük a babokat. Ha ujra felforr,kész is!