Amióta erre a receptre rátaláltam, nem is próbálkozom más püspökkenyérrel. Isteni finom,glutén és tej mentes,egyszerűen elkészíthető és még a barnuló banánt is fel tudom hozzá használni.
Hozzávalók
3 jó érett banán
4 tojás
1 dl olvasztott kókuszzsír
2 e.k cukormentes lekvár
1 citrom reszelt héja
1 k.k mézeskalács fűszer
1 kk. szódabikarbóna
20 dkg finomra darált kókuszreszelék
5 dkg magas kakaó tartalmú csokoládé
15 dkg aszalt gyümölcs
10 dkg durvára tört dió
A kókuszreszeléket kv darálón ledaráljuk. A száraz és a nedves hozzávalókat külön elkeverjük,majd összevegyítjük.
Őzgerinc formába sütőpapírt teszünk,belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 50 percig sütjük.