Ez egy jól bevált pizzatészta recept, mindig ezt használjuk.
Hozzávalók:
1 kg liszt
2cs szárított élesztő
2ek só
6 dl langyos víz
0,5 dl olivaolaj
bors
oregáno
bazsalikom
A lisztet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Az élesztőt a vízzel és az olajjal összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a liszthez. Összegyúrjuk, dagasztjuk és, ha nem ragad, megkelesztjük. Nekem Tupper kelesztő tálam van, abban kb 20 perc alatt jó, bár az eredi Stahl recept 45-öt ír.
Ha megkelt, kinyújtjuk és tetszés szerinti feltétekkel megrakjuk.Pl 4 féle sajttal, mint ez:
Vagy paradicsomos alap, rák, hagyma, sajt, olajbogyó:
Töltött pizza. Ebben van paradicsomos alap, kolbász, hagyma, 2féle sajt. Ezt is kerekrenyújtottam, felét megpakoltam töltelékkel, összahajtottam és a szélét vízzel megkenve ragasztottam össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése