"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."
Arany János: A walesi bárdok
Brokkolis-csirkés rakottas
Brokkoki télen-nyáron, sütve-főzve mindig jöhet. Készülhet belőle leves,saláta,főétel,köret,szinte bármi. (Talán desszert nem 😐)
Csodálatos zöld növény, sok jó tulajdonsággal.
Most egy laktató,kalória szegény föételt hoztam belőle!
Hozzávalók:
2 db 0.5kg-os brokkoli
2 db csirkemell
Só,bors
1 nagy tejföl
2 tojás
20 dkg reszelt sajt
Kókuszzsír a jénai kikenéséhez
A brokkolit mosva,rózsákra szedve 5 percig főztem,leszűrtem. A csirkemellet felszeletelten,kicsit megklopfoltam,sóztam,borsoztam. A tejfölt a tojással és sóval kikevertem. Ezután csak a rétegezés maradt. Brokkoli-tejföl-csirkemell-brokkoli-tejföl. 180 fokon sütöttem kb fél órát fólia alatt,ráreszeltem a sajtot és fólia nélkül még 15 percet.
Ha kihűl,szépen szeletelhető,egyben marad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése