"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Fűszeres wokos csirke


Ha nincs sok idő főzni és valami finom, laktató, de nem nehéz ételre vágyunk, akkor ez egy remek választás. A csirke pácolási ideje kb 10perc, addig megpucolom és összevágom a zöldségeket. Innentől számítva 10 percen belül a tányéron az ebéd...vagy vacsora...

Hozzávalók:
2 csirkemell
5 szem répa
3 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
Só, bors, borsikafű, tárkony
1 e.k olaj a pácoláshoz
1 k.k kókuszzsír

A csirkemellet tetszés szerinti falat kockákra vagy csíkokra vágjuk, Hozzáadjuk a a fűszereket és az olajat és jó alaposan összekeverjük. Lefedve pihentetjük. (ilyenkor már nem kell hűtőbe tenni)
A hagymát meghámozzuk, félbe, majd a felet még 4 db-ba vágjuk.A répát pucolva, mostva felszeleteljük. Fokhagymát megpucoljuk, 4-be vágjuk.
A wokot felforrósítjuk a kókuszzsírral, hozzáadjuk a répát, majd a húst és a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk nagy lángon kevergetve vagy "dobálva", míg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadunk 0,5 dl vizet és tovább keverjük, míg a víz mind elpárolog. Ekkor kész is. Jöhet a tányés és jó étvágyat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése