"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

NoCarb pudingos fatörzs


Kedves Edzőtársamtól ismét kaptam egy tesztelendő NoCarb terméket. Ez nem mas,mint a NoCarb szénhidrát-mentes csoki pudingja. Alapját a konjak liszt és a holland kakaó adja. Nem terveztem vele,sőt mi több,el is felejtettem (2 hétig az edzős táskám kis zsebében hurcoltam). Majd aztán hírtelen ötlettől vezérelve - hogy Drága Férjemnek kedveskedjek - összedobtam a kedvencét. A fatörzset. Csupa csupa egészséges alapanyagokból. Hogy miért? Mert megérdemli! Mert szeretem! Mert nélküle valóban csak fél ember lennék!!!
Hozzávalók :
Piskóta:
5 tojás
5 dkg darált mandula
5 dkg xilit
Fék k.k őrőlt vanília
Krém:
4 dl tej (legközelebb 3,5 dl-t rakok csak)
1 cs NoCarb csoki puding
1 e.k folyékony édesítő
10 dkg vaj

A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a xilittel robotgèppel kihabosítom majd a mandulát és a vaníliát is belekeverem. Közben a fehérjét habbá verem egy csepp citromlével. Óvatosan,szilikon spatulával a sárgájához forgatom.
Gáztepsire szilikonos sütőpapírt teszek és elsimítom rajta a piskóta tésztát. 175 fokon sütöm arany színűre.
Közben a krémhez a pudingot tejjel elkeverem,kis lángon balesűrítem és a végén édesítem. Hideg vízfürdőben hűtöm.
Közben a piskóta elkészült. A tepsiből áthúzom a munkalapra és óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt,majd annak segítségével fel is tekerem.
A krémhez a vajat habosra keverem és a kihült pudingot hozzákanazom.
A piskótát kiterítve megkenem a krémmel,feltekerem,irány a hűtő es kis időre és már szeletelhető is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése