Ha valaki igazán finom,krémes túrótortát szeretne,ez egy tökéletes recept. Szépen megáll a krém,díszíteni nagyon jó vele,de akár burkolható is marcipánnal vagy annak rokonaival.
A tésztája a jól bevált Kiskukta féle alap tortalap,mely hozzávalói mennyiségeit kerekítettem.
5 tojás
250 g cukor + 100 g a habba
435 g liszt
190 ml tej
190 ml olaj
1 sütőpor
A fehérjét habnak felverjük. A sárgáját,olajat,tejet,cukrot kikeverjük és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Ha simára kevertük,óvatosan beleforgatjuk a habot. 175 fokos sütőben, 26 cm-es formában sütjük.
Készítettem már ezzel a krémmel sima piskótával tortát. Abban az esetben 3x2 tojásos szükséges.
5 tojás
250 g cukor + 100 g a habba
435 g liszt
190 ml tej
190 ml olaj
1 sütőpor
A fehérjét habnak felverjük. A sárgáját,olajat,tejet,cukrot kikeverjük és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Ha simára kevertük,óvatosan beleforgatjuk a habot. 175 fokos sütőben, 26 cm-es formában sütjük.
Készítettem már ezzel a krémmel sima piskótával tortát. Abban az esetben 3x2 tojásos szükséges.
Krém:
750 g túró
1 cs. vanília puding
4 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom.
A túrót összeturmixoltam a citrom héjával és a levével. A pudingot a tejjel felfőztem. A margarint a porcukorral kikevertem. Amikor a puding kihűlt,elkevertem a túróval majd a margarint is hozzáadagoltam.
Tetejére került:
1 banán
1 kivi
30 dkg meggy
A lapot 3 részre vágva betöltöttem a tortàt. Körbe csak vékonyan kentem le és a következőképp díszítettem: Sima végű csővel nyomtam habzsákból pöttyöket egymás alá. Ha egy oszlop megvolt,kenőkéssel kissé elhúztam a krémet jobbra. Aztán mellé következett egy újabb oszlop pöttyökből amit elhúztam és így tovább, míg körbe nem értem.
750 g túró
1 cs. vanília puding
4 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom.
A túrót összeturmixoltam a citrom héjával és a levével. A pudingot a tejjel felfőztem. A margarint a porcukorral kikevertem. Amikor a puding kihűlt,elkevertem a túróval majd a margarint is hozzáadagoltam.
Tetejére került:
1 banán
1 kivi
30 dkg meggy
A lapot 3 részre vágva betöltöttem a tortàt. Körbe csak vékonyan kentem le és a következőképp díszítettem: Sima végű csővel nyomtam habzsákból pöttyöket egymás alá. Ha egy oszlop megvolt,kenőkéssel kissé elhúztam a krémet jobbra. Aztán mellé következett egy újabb oszlop pöttyökből amit elhúztam és így tovább, míg körbe nem értem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése