Hozzávalók:
15dkg zsír (nem vaj, nem margarin!)
15dkg cukor
3 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl
1 sütőpor
50dkg liszt
1 kg szilva
Fahéj
Zsemle-vagy édes morzsa
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük! Azért gyorsan, mert, ha megolvad a zsír, akkor kezelhetetlen lesz a tészta!
A szilvát mossuk, magozzuk, negyedeljük és megszórjuk fahéjas cukorral.
A tészta felét normál méretű tepsibe, sütőpapírra nyújtjuk, megszórjuk vékonyan morzsával, hogy a szilva leve ne áztassa el. A szilvát lecsepegtetve rászórjuk és a tészta maradék feléből rácsokat sodrunk, amivel befedjük a gyümölcsöt. Aranybarnára sütjük, porcukorral szórva tálaljuk.
Gratulálok díjad van nálam, gyere vidd el!
VálaszTörlésImádnivaló finomság
VálaszTörlés