Barátnőm kedvenc sütije ez.
Bár bolti változatát szerette és ismerte, Én elkészítettem neki egy házi verziót. Azóta nem eszi a boltit. Mindenkinek ízlett egyébként a családban.
Bár bolti változatát szerette és ismerte, Én elkészítettem neki egy házi verziót. Azóta nem eszi a boltit. Mindenkinek ízlett egyébként a családban.
Hozzávalók a 8 tojásos piskótához:
8 tojás
8 ek. liszt
8 e.k cukor
Krémhez
1 liter tej
20 dkg kókuszreszelék
7 dkg keményítő
20 dkg cukor
Csoki réteghez
20 dkg étcsokoládé
Olvasztáshoz kevés olaj
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a cukor 2/3 részével. A fehérjét kemény habbá verjük és a végén hozzákeverjük a maradék cukrot. A sárgájába óvatosan beleforgatjuk a habot, hogy ne törjön, majd belekeverjük kanalanként a lisztet.
Normál 20*30-as tepsi hátuljára sütőpapírt fektetve 3 lapot sütünk.
A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral és kókusszal. A keményítőt kikeverjük minimális hideg tejjel és a kókuszos tejhez adjuk. Nem szabad már forralni utána, mert a keményítő elveszti hatását.
Az első lapot tepsibe fektetjük és megkenjük olvasztott csokival, kókuszkrémmel, lap-csoki-krém-lap-csoki-kókuszreszelék.
Annyi időt kell csak várni, hogy a krém kihűljön és azonnal fogyasztható.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésCsodálatos lett
VálaszTörlésNagyon guszta ez a süti, szívesen megkóstolnám, ha maradt egy kicsi?!
VálaszTörlésCsak az a hibája, hogy barátnőd már régen kapott ilyet... :) A kis telhetetlen...
VálaszTörlés