"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Bounty szelet

 
Barátnőm kedvenc sütije ez.
 Bár bolti változatát szerette és ismerte, Én elkészítettem neki egy házi verziót. Azóta nem eszi a boltit. Mindenkinek ízlett egyébként a családban.
Hozzávalók a 8 tojásos piskótához:
8 tojás
8 ek. liszt
8 e.k cukor
Krémhez
1 liter tej
20 dkg kókuszreszelék
7 dkg keményítő
20 dkg cukor
Csoki réteghez
20 dkg étcsokoládé
Olvasztáshoz kevés olaj 
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a cukor 2/3 részével. A fehérjét kemény habbá verjük és a végén hozzákeverjük a maradék cukrot. A sárgájába óvatosan beleforgatjuk a habot, hogy ne törjön, majd belekeverjük kanalanként a lisztet.
Normál 20*30-as tepsi hátuljára sütőpapírt fektetve 3  lapot sütünk.
A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral és kókusszal. A keményítőt kikeverjük minimális hideg tejjel és a kókuszos tejhez adjuk. Nem szabad már forralni utána, mert a keményítő elveszti hatását.
Az első lapot tepsibe fektetjük és megkenjük olvasztott csokival, kókuszkrémmel, lap-csoki-krém-lap-csoki-kókuszreszelék.
Annyi időt kell csak várni, hogy a krém kihűljön és azonnal fogyasztható.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a süti, szívesen megkóstolnám, ha maradt egy kicsi?!

    VálaszTörlés
  2. Csak az a hibája, hogy barátnőd már régen kapott ilyet... :) A kis telhetetlen...

    VálaszTörlés