Télen nyáron kellemes desszert ez. Télen, mert tömör és masszív, laktató sütemény, nyáron pedig a hűsítő gesztenyés krém miatt.
Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg dió
15 dkg spar finomliszt
Fél sütőpor
Krém:
25 dkg margarin
50 dkg fehérarany gesztenyepüré
15 dkg porcukor
1 e.k rumaroma
Tetejére:
Tortadara
24 db fél dió
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel és a cukorral habosra keverjük, a fehérjét felverjük. Ezt a kettőt óvatosan összeforgatjuk, hozzákeverjük a diót és a sütőporos lisztet.Sütőpapíros tepsiben 40 percig sütjük.
A krémhez a margarint kihabosítjuk a cukorral és belemorzsoljuk a gesztenyét, hozzáadjuk a rum aromát és simára keverjük. A tésztát 2 lapra vágjuk, megtöltjük a krém 2/3-ával és a maradék 1/3-ot a tetejére kenjük. Beosztjuk 24 kockára és mindegyik tetejére teszünk egy diót. Tortadarával megszórjuk.
További gesztenyés receptek:
www.gesztenyepure.hu
IMÁDNIVALÓ
VálaszTörlés