"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Roston halfilé parmezános krumplival

Hozzávalók:
1kg pangasius filé 
Zöld fűszerek
Kevés olaj
Parmezános krumplihoz:
1,5 kg burgonya
7,5 dl tejszín
0,5 dl tej
Só, bors, szerecsendió
15 dkg parmezán
A burgonyát meghámozzuk és uborka gyalun karikára vágjuk. Rétegeljük egy jénaiba felváltva krumpli-parmezán... A tejszínt és tejet összekeverjük, sóval borssal és egy kiskanál frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük és mehet a sütőbe. 40 percig fedővel, utána pedig 20 percig fedő nélkül sütjük
A halat enyhén megsózzuk. Az aprított, tetszés szerinti zöld fűszereket (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű) összekeverjük 3-4 e.k olajjal és a halat bekenjük vele. Serpenyőben 1e.k olajat forrósítunk amiben a hal mindkét felét pirosra sütjük.
 

2 megjegyzés: