Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tej
1 citrom héja
1 sütőpor
1 kg alma
Fahéj
Az almát megpucoljuk, lereszeljük a nagy lyukú reszelőn és állni hagyjuk.
Eközben a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Először a margarint a liszttel morzsoljuk, de utána mehet minden. A lényeg, hogy gyorsan. Ne olvadjon fel a kéz melegétől a margarin.Az alma levét kifacsarjuk. Normál méretű tepsibe sütőpapírt fektetünk és a tészta felét kinyújtjuk a tepsi méretére, belehelyezzük. Rárakjuk az alma tölteléket és a másik tepsi méretőre kinyújtott tésztát. A tetejét megszurkáljuk, tojással megkenjük és a sütőben szép barnára sütjük 180 fokon. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Gazdag almás, micsoda szeletek!
VálaszTörlésNagyon guszta a sütid! Így az igazi mikor a töltelék vastagabb mint a tészta!
VálaszTörlésImádom az almásat egyik nagy kedvenc. Igazán szép szeletek
VálaszTörlés