"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Erdei gyümölcsös-túrós pite

Nők Lapja konyhájából való a recept. Bár ott csillagos, hozzám a pillangó közelebb áll!
Hozzávalók:
Tészta:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg cukor
2 tojássárga
Túrókrémhez:
25 dkg túró
10 dkg cukor
1 citrom héjaű
1 tojás
1 ek búzadara
Gyümölcsös rész:
25 dkg erdei gyümölcs
1 dl víz
5 dkg cukor
1 vanília puding.
A tészta hozzávalóit a tojás kivételével szétmorzsoljuk, majd a tojással együtt gyorsan tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk a felét és kibéleljük vele a forma alját és oldalát. Megszurkáljuk villával és 15percre fagyasztóba tesszük, hogy formatartóbb legyen (kihagyható), majd 180 fokon 15percig sütjük.
A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük, elosztjuk az elősütött tésztán. A gyümölcsöt a cukorral felforraljuk a pudingot vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Ezt a túrúra halmozzuk. A maradék tésztát a forma méretére kinyújtjuk és tetszés szerinti mintákat szúrunk ki belőle. Töltelékre terítjük, szétrakjuk a kiszúrt formákat majd 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.