Kedvenc salátánkat sűrűn esszük mióta barátnőm csinált Nekünk egyszer. Kiváló előételnek
, vacsorának, de csak, ha éppen nem tudunk mit kezdeni egy grill csirke száraz mellével, akkor ehhez hasznosíthatjuk.
, vacsorának, de csak, ha éppen nem tudunk mit kezdeni egy grill csirke száraz mellével, akkor ehhez hasznosíthatjuk.
Most két félét készítettem, mert sok csirkemellem volt, a lényeg a zöldes szinű.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
2 kígyó uborka
1 tejföl
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Só, bors
A mellett megfőzzük, megsütjük vagy csak leszedjük az egész grill csirkéről és csíkokra vágjuk. Az uborkát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. A hagymákat lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Az uborkát kinyomkodva a hússal és tejföllel összekeverjük.
Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.
A másik salátába került ízlés szerint:
csemegeuborka
csirkemell
hagyma
főtt tojás
reszelt sajt
Nagyon guszta, finom lehet így pirítóssal! Szerintem tálkákba téve friss pékárúval pld. kiflivel is nagyon finom lehet!
VálaszTörlésJól néz ki, bár az sajnálatos hogy nálunk sosem marad meg a csirkemell így ha ezt el akarom készíteni direktben kell hozzá csirkemellett grilleznem. De sebaj, szerintem megéri fáradozni vele.
VálaszTörlésHű, de megkívántam! :)) Tojásos-savanyús változatban én is szoktam, az uborkás viszont új, ki fogom próbálni, köszi! :)
VálaszTörlés