Rántott halat
szerettem volna enni, de az olajban sütéssel még mindig hadilábon állok, ezért ezt a verziót készítettem. Általában minden karácsonykor készítek ilyet(tavaly kivételesen nem) csak csirkemellből. Most a hal kellett a "szervezetemnek".
Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
2 db tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
25 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
Só, bors
A répás rizshez:
2 bögre rizs
3 kisebb répa
Kevés petrezselyem zöld
A halat lefűszerezzük és mint a rántott dolgokat panírozzuk. Liszt-felvert tojás-reszelt sajtos zsemlemorzsa. A kész szeleteket tepsibe fektetjük. Ha kész leöntjük a tejszínnel, de ha maradt ki tojás akkor tojással kikevert tejszínnel. Előmelegített sütőben annyi ideig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ez olyan 20-30 perc maximum.
Eközben a répát megpucoljuk, kockára vágva vajon megpároljuk egy kis marék petrezselyemmel. Rizst kifőzzük és a répához keverjük. Utólag sózzuk, borsozzuk.
Ahogy azt Öcsém szemléltette az első képen, a rizst hal alakúra formázzuk és úgy tálaljuk :-)
Juj ez tényleg nagyon finom lehet
VálaszTörlésMost ahogy nézem a képet, az én szervezetem is kívánja a halat.
VálaszTörlésVasárnap nálunk is hasonló volt az ebéd. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.
VálaszTörlésEgyszerű, finom, mi kell még?
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ez is, mint minden itt a blogban. Nagyon ügyi vagy! :) Zsuzsci
VálaszTörlés